Vítáme Vás v našem velkoobchodu Náš velkoobchod je určen pro nákup produktů velkoobchodním způsobem a to pouze pro podnikatelské subjekty. Pro možnost nákupu je nutná registrace v eshopu, kterou musíme schválit pro další spolupráci. Ceny produktů se mění každé pondělí v závislosti na kurzu Euro a obratových hodnotách za uplynulý týden.

Extrakt Kajenský pepř

Kód: 220
ZdarmaZdarma
cayenne
20 250 Kč
Pro vytvoření objednávky nutná registrace

Velikost balení: 25 kg

Je charakterizován červenou nebo červenohnědou barvou a ostrou chutí. Používá se především do masových pokrmů. Používá se také při přípravě úzených potravin, marinád, kečupů a dokonce i čokolády.

 Účinná látka kapsaicin má mnohé pozitivní zdravotní účinky. 0,5% Capsaicin

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kayenský pepř by měl být vnímán jako základní koření ve Vaší kuchyni.
Vyzkoušejte kajenský pepř a zjistíte, že jím můžete nahradit běžnou pálivou papriku i mletý černý pepř.

Kromě kuchyně nachází uplatnění i pro zdraví člověka:

  • při hubnutí
  • zbavuje bolest
  • uleví při nachlazení
  • pomáhá při léčbě vředů
  • a mnoho dalšího

Složení: 100 % kajenský pepř

Vnitřní užití kayenského pepře je vhodné pro:

  • Podlitiny, hematom
  • Křečové žíly
  • Trombózy 
  • Srdeční arytmie (kapsaicin funguje jako přírodní blokátor kalcia)  
  • Omrzliny - Je popsán případ, kdy v 19. století aplikace kajanského pepře několikrát denně zachránila jednoho kočího před amputací nohou kvůli omrzlinám
  • Otrava z potravin - ostré chilli papričky ničí bakterie Vibrio vulnificus - původce otravy, Escherichia coli, Shigella, Salmonella
  • Usazování hlenů v plicích - špetka kajanského pepře do jídel pomáhá uvolňovat hleny

Zevní použití kayenského pepře je vhodné pro:

  • Podchlazení - aplikace rozemleté chilli papričky na chodidla
  • Řezné rány - kajenský pepř pomáhá zastavit krvácení
  • Omrzliny - připravuje se slabý odvar z červených papriček. Půl šálku červených papriček se vaří sedm minut v 2 a půl litru vody. Pak se přecedí a po dosažení přijatelné teploty se jím omývají postižená místa na kůži.

Pálivá složka v kajenském pepři se nazývá kapsaicin (nesprávně kapsicin, capsaicin) je rostlinný alkaloid jehož chemický název je 8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamid a vzorec pak C 18 H 27 NO 3.  Pro savce včetně člověka vyvolává pocit pálení při styku se zliznicí. a vyvolává pocit pálení v každé tkáni, se kterou přijde do styku. Kapsaicin a tedy i kayenský pepř má prokazatelné termogenní účinky, které jsou základem pro spalování tuku. 
Pro svou perfektní paprikovou chuť a decentní pálivost doporučujeme kajenský pepř používat místo obyčejné pálivé papriky.

 

Průměrné nutriční hodnoty

ve 100 g

Energetická hodnota

1 340 kJ / 319 kcal

Karnitín

100%

Sacharidy

60 g

Tuky

2.0 g

Bílkoviny

10 g

Vláknina

30 g

Cukry

1 g

Vápník

70 mg

 

Výrobce: JM UNION s.r.o. , Komenského 264/5, 500 03 Hradec Králové

Vyrobeno v České republice

Na základě nařízení EU č. 432/2012 nesmíme u produktů uvádět žádná zdravotní tvrzení, která by odkazovala na jejich léčivé účinky. Původní informativní texty jsme přizpůsobili platné legislativě. Informace o jednotlivých produktech hledejte ve veřejně dostupných zdrojích.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření (spices)
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 25 kg